Kommentarer
 
   

Akvavit från Klädesholmen

Ingredienser:

1 flaska brännvin

Färsk pepparrot 4-5 cm lång

1 msk torkade fänkålsfrön

1 knippe färsk dill

2 tsk flytande honung

Gör så här

1 Häll över spriten i en enliters flaska eller annat kärl med tättslutande lock.

2 Skala pepparroten och skär i smala strimlor, tillsätt fänkål, dill och honung. Förslut flaskan och vänd den upp och ner ett par gånger.

3 Placera flaskan mörkt och rumstempererat över natten.

4 Sila av alla kryddor genom ett melittafilter eller en finmaskig sil och låt stå ytterligare ett dygn, nu i kylen. Därefter är akvaviten färdig att avnjutas.



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N